Serviciile ce ne recomandă

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

© 2024 Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu - Implanturi si fatete dentare - Clinica stomatologica Buzau

HONCIU STOMA DENT SRL 

Cod fiscal: 41590847, Număr înmatriculare: J10/1141/2019 , Sediul: Buzau, Bulevardul Unirii PTTR Tronson 1, Etaj 1

Bulevardul Unirii, Bl. 5B (PTTR) TR1, Buzău, 120300

Luni - Vineri

09:00 - 19:00

 

 

Bulevardul Unirii bloc 5B (PTTR) TR1, Buzău, 120300

Luni - Vineri

09:00 - 20:00

Sâmbătă

09:00 - 19:00

 

 

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau
Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau
Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau
Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Termeni și condiții

Soluționarea litigiilor

ANPC

Politica de cookie-uri

Protecția datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Confidențialitate

Metoda „All On” constă în plasarea chirurgicală a 4 sau 6 implanturi de titan (sau alte materiale biocompatibile) într-o poziție strategică, pe care ulterior se poate atașa lucrarea dentară fixă. Numărul mic de implanturi scade durata intervenției chirurgicale și timpul de vindecare, făcând aceasta tehnică de reabilitare orală foarte populară în rândul pacienților.

Tehnica „All on” este recomandata pacienților care poartă proteze dentare clasice sau celor ai caror dinți au indicații de extracție. Este vorba despre persoanele care au nevoie de reabilitarea totală a maxilarului sau mandibulei.

Această tehnică necesită precizie și experiență pentru a oferi un rezultat corect. O mușcătură incorecta poate cauza disconfort pacientului si probleme in vorbire. Metoda „All on”  este o procedura de specialitate, de aceea este crucial sa alegeți o echipa medicala cu experiență.

Implant All On 4 / All On 6

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu foloseste tehnica All on 4 sau All on 6 | Clinica Stomatologica Buzau

Implanturile  dentare sunt soluţii potrivite pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea arată şi se simt exact ca dinţii naturali.Implantul dentar este o rădăcină artificială ce este plasată în locul unui dinte pierdut, mai exact în osul mandibular sau maxilar și se integrează perfect în structura osoasă proprie. Printre beneficiile pe care le are un implant dentar sunt protejarea dinților vecini, confortul sporit, astfel că poți mânca și mesteca corect, dar și o osteointegrare și vindecare rapide.Față de punțile clasice sau de protezele mobile, implanturile dentare au durată de viață mult mai mare. Acestea asigură funcționalitate danturii și reprezintă un tratament stomatologic ce poate fi ales indiferent de vârstă. Important este ca pacientul să își fi incheiat perioada de creștere si dezvoltare osoasa si să nu sufere de afecțiuni care să containdice inserarea unuia sau mai multor implanturi dentare.                  

Implantul dentar

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Fațetele dentare sunt o opțiune de tratament minim-invazivă, prin intermediul căreia se poate imbunătați forma, armonia si culoarea dinților. Sunt soluția ideală pentru a obține un zâmbet mai luminos, armonios, sau pur și simplu, un zâmbet diferit.

Datorită progresului tehnologic din ultimii ani, tehnicile și materialele folosite în procesul de fațetare dinți au fost îmbunătățite considerabil. Practic, o fațetă este un înveliș ceramic subțire, rezistent si durabil, care se aplica prin cimentare peste suprafața vizibilă a dintelui. Acestea sunt utilizate pentru a corecta sau imbunătăți aspectul zâmbetului. In acest fel, defectele dinților din zona frontală sunt perfect mascate, iar tu te vei putea bucura de zambetul mult dorit.

Fațetele dentare reprezintă soluția cea mai rapidă de a obține și păstra pe termen lung un zambet cat mai estetic si alb. Procesul de fațetare dinți este o varianta mai rapidă și mai puțin invazivă la protezarea prin coroane dentare, unde pierderea de țesut dentar este mai mare. Durata de viată a unor fațete dentare ceramice este intre 5 si 10 ani.

Fațete dentare

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Termenul “endodonție” vine din limba greacă și semnifică “interiorul dintelui”. Tratamentul endodontic constă în prevenirea, diagnosticarea, tratarea nervului dintelui și anume a pulpei acestuia. Medicul endodont se ocupă de tratarea canalelor dentare și ajută pacientul să își păstreze dinții naturali cât mai mult timp. 

Pulpa dentară are rol de “hrănire” și protecție pentru dinte. De asemenea poate detecta schimbări de temperatură și astfel ocazional putem simți disconfort sau durere când consumăm alimente foarte reci sau foarte fierbinți. Odată ce pulpă dentară a fost afectată de carie aceasta nu se poate auto repara și are nevoie de tratament. Acesta este tratamentul de canal.

 

Unul dintre cele mai importante beneficii este eliminarea durerii și a altor infecții existente. Astfel, pacientului i se redă posibilitatea de mânca fără dureri. De asemenea, dintele este protejat împotriva altor invazii microbiene.

 

Microscopul dentar permite medicului să identifice, observe și trateze  cu acuratețe interiorul canalelor. Acesta marește imaginea canalelor de peste 20 de ori. Astfel se pot identifica fisuri sau fracturi ale rădăcinii care fără microscop ar trece neobservate și ar putea cauza ulterior grave probleme.

 

Endodonție la microscop

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Chirurgia dentară cuprinde totalitatea procedurilor necesare care au ca scop repararea sau realizarea de corecții la nivelul structurilor dentare, a gingiilor sau a oaselor maxilo-faciale.
Situațiile care necesită o intervenție de chirurgie dentară sunt multiple, de la extracții, până la proceduri ce implică augmentarea osoasă, reconstrucția structurii maxilo-faciale, extirparea de tumori maligne sau benigne sau realizarea unui implant dentar.

Chirurgia dentară

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Protetica dentară se ocupă de reabilitarea integrității morfofuncțională a danturii.  Analizează starea  arcadelor dentare și a echilibrului muscular și articular, de cele mai multe ori grav alterate de pierderea unuia sau a mai multor dinți (edentație) sau chiar de tocirea dentară excesivă (atriție) și găsește soluțiile cele mai potrivite de tratament in scopul refacerii integritații arcadelor într-un mod funcțional și estetic in perfectă armonie cu celelate structuri ale cavității bucale, făcând apel la “dinți artificiali” creati in afara cavitatii bucale de catre tehnicieni dentari. Pornind de la cerințele și nevoile pacientului atât la nivel estetic cât și la nivel funcțional, specialiștii Clinicii Dr. Octavian Honciu vor realiza un plan de tratament personalizat.

 

 

 

Protetică dentară

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Pedodonția este ramura stomatologiei ce se ocupă cu profilaxia, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor dentare și pulpare la copil, în perioada dentiției temporare și celei mixte.

Dintii de lapte sunt mai importanti decat ai crede. Acestia au un rol important in ghidarea si aparitia corecta pe arcadele dentare a dintilor permanenti. Dar, datorita unei alimentatii nesanatoase sau a unei igiene necorespunzatoare dintisorii de lapte pot ajunge sa fie afectati de cateva leziuni specifice.

Caria dentara este cea mai frecventa afectiune. Dintii celor mici trebuie sa se mentina cat mai integrii si cat mai sanatosi, iar vizitele la medicul dentist trebuie sa fie constante cu scopul de a putea trata din timp cariile sau afectiunile provocate de acestea.

Tratamentul de canal al dintilor de lapte permite mentinerea acestora o perioada mult mai indelungata, asigurand astfel o buna continuitate a arcadei dentare.

Gingivita poate aparea la varste fragede si este cauzata de boli infectioase sau de o igiena dentara deficitara. Aceasta poate fi prevenita printr-un periaj corect al dintisorilor.

Abcesul este o infectie la baza dintelui care se manifesta printr-o umflatura locala. Acesta poate fi prevenit printr-o igiena corespunzatoare si totodata printr-o alimentatie sanatoasa.

Sigilarea dentara la copii reprezinta o procedura simpla care poate ajuta la prevenirea cariilor. In acest fel vei putea pastra o buna integritate a dintisorilor, pe o perioada mai lunga de timp. De mentionat este ca aceasta procedura nu exclude in proportie de 100% aparitia cariilor dar in mod sigur reduce cu mult sansa de aparitie a acestora.

Pedodonția

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Sky Fast & Fixed

Fast & Fixed este o tehnică de tratament cu implanturi rapidă și eficientă. Această tehnică este indicată pacienților cu afecțiuni dentare în stadii avansate, în care pacienții au dinți irecuperabili. Procedura „Dinți ficși în 24 de ore” se adresează pacienților edentați total sau parțial (și-au pierdut o parte din dinți sau pe toți), purtătorilor de proteze dentare mobile sau pacienților cu dinți compromiși, ce nu mai pot fi salvați (care suferă de parodontoză într-un stadiu avansat sau alte afecțiuni dentare și riscă să-și piardă toți dinții).
Procedura presupune extracția, refacerea osului, inserarea implanturilor dentare și fixarea lucrării provizorii fixe în doar 24 de ore de la intervenție. Avantajul major al acestui sistem este că, într-o singură zi, pacienții vor avea dinți ficși și pot mânca imediat după operație, fiind eliminată perioada de așteptare specifică unor operații mai complexe (sinus lifting, aditie de os, repozitionare de nerv). 

Procedura de montare a implanturilor este minim-invazivă. Pentru ca implanturile să poată fi fixate, este nevoie mai întâi ca medicul să elibereze cavitatea bucală (prin extracții dentare). Procedura se face cu ajutorul anesteziei locale (sau intravenoase, dacă este cazul).

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu pune la dispozitie tehnica Sky Fast & Fix | Clinica Stomatologica Buzau

Igiena necorespunzătoare determină apariția mai multor probleme stomatologice, una dintre cele mai frecvente fiind depunerea plăcii bacteriene și a tartrului. 
Detartrajul dentar este cel mai eficient tip de curățare dentară, fiind inclus în procesul de igienizare dentară, care cuprinde procedura de airflow și cea de periaj profesional.
Unele persoane consideră că  poate fi realizată și acasă, însă detartrajul este mult mai mult decât o periere a dinților.

 

Detartrajul dentar doare?
Nu, procedura de detartraj dentar nu este una dureroasă. 
Chiar si in cazul in care pacientul are tartru subgingival, disconfortul resimtit este minim.

 

Când se recomandă detartrajul?
Tratamentele regulate de igienizare dentară sunt esențiale pentru a îți menține gingiile și dinții sănătoși, ajutând la reducerea problemelor dentare și la prevenirea afectiunilor gingivale sau bolii parodontale.
Procedura de detartraj ar trebui să fie una periodică, la fiecare 6 luni.

 

Detartrajul dentar

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Albirea dintilor este utilizată pentru îndepărtarea colorațiilor si petelor de pe dinți, dar și pentru a schimba / deschide culoarea naturală a dinților. 
În clinica noastră albirea dentară se realizează cu lampa Philips Zoom. Tratamentul este rapid, sigur și nedureros, efectul de deschidere mergând până la 8 – 14 nuanțe. 
Efectele acestei proceduri pot dura și până la 2 ani, importante fiind obiceiurile de viață pe care le are pacientul și cât de mult poate respecta indicațiile primite de la doctorul care i-a efectuat albirea.

 

Albire dentară cu lampa Philips Zoom

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu îndreptarea dinților strâmbi, pozitionați necorespunzător pe arcadele maxilare sau pentru a corecta muscătura (ocluzia) greșită. Astfel, tratamentul ortodontic presupune utilizarea aparatelor dentare și a altor tehnologii dentare pentru a aplica forțe precise care duc la repozitionarea dorită a dinților. Aceste schimbări îmbunătățesc nu numai aspectul fizic,ci și sănătatea și longevitatea dinților.

 

Tipuri de aparate dentare fixe 

                 -  metalice (nefizionomice) – cu bracketi metalici care se cimenteaza pe partea vizibila a dintilor si se solidarizeaza cu sarma din otel. Aparatul metalic poate trata cea mai mare parte a problemelor ortodontice, se poate purta la orice varsta, iar durata tratamentului este mai redusa.

                 - ceramice – bracketsi de culoare albă, de culoarea dinților

                 - din safir – transparente, care se observa foarte putin. Aparatul dentar safir este varianta cea mai estetica de aparat dentar.

                 - aparat dentar invizibil tip gutieră reprezintă cea mai modernă metodă de corectare a danturii, reprezentând un dispozitiv aproape invizibil, eficient și confortabil. Acesta este format din gutiere cu aspect transparent, care se aplică ușor.

 

Ortodonția

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau