© 2024 Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu - Implanturi si fatete dentare - Clinica stomatologica Buzau

HONCIU STOMA DENT SRL 

Cod fiscal: 41590847, Număr înmatriculare: J10/1141/2019 , Sediul: Buzau, Bulevardul Unirii PTTR Tronson 1, Etaj 1

Bulevardul Unirii, Bl. 5B (PTTR) TR1, Buzău, 120300

Luni - Vineri

09:00 - 19:00

 

 

Bulevardul Unirii bloc 5B (PTTR) TR1, Buzău, 120300

Luni - Vineri

09:00 - 20:00

Sâmbătă

09:00 - 19:00

 

 

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau
Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau
Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau
Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau

Termeni și condiții

Soluționarea litigiilor

ANPC

Politica de cookie-uri

Protecția datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Confidențialitate

Clinica Stomatologica Dr. Octavian Honciu | Clinica Stomatologica Buzau
25 mai 2023

Pedodontia - Importanța îngrijirii dentare pentru copii | Clinica Stomatologică Dr. Octavian Honciu | Dentist copii Buzau

Pedodontia, cunoscută și sub denumirea de stomatologie pediatrică, este o ramură esențială a stomatologiei care se ocupă de îngrijirea dentară a copiilor. Este extrem de important ca părinții să acorde o atenție specială sănătății orale a copiilor lor încă de la o vârstă fragedă. Acest eseu explorează importanța pedodontiei în promovarea unei igiene orale sănătoase și prezintă serviciile specializate oferite de medicul pedodont de la Clinica Stomatologică Dr. Octavian Honciu, un specialist de încredere în Buzău.

 

Importanța pedodontiei

  • Educație și prevenție: Pedodontia se concentrează pe educația copiilor și a părinților în ceea ce privește igiena orală corectă și obiceiurile alimentare sănătoase. Prin promovarea unor practici adecvate de îngrijire orală încă de la o vârstă fragedă, se poate preveni apariția cariilor dentare și a altor afecțiuni dentare la copii.
  • Identificarea timpurie a problemelor dentare: Medicul pedodont are cunoștințe specializate în evaluarea și tratamentul problemelor dentare specifice copiilor, cum ar fi cariile, malformațiile dentare sau problemele de ocluzie. Prin vizite regulate la dentist copii, se pot identifica și trata problemele în stadii incipiente, evitând astfel complicații și intervenții mai extinse în viitor.
  • Construirea încrederii și reducerea anxietății: Medicul pedodont înțelege temerile și nevoile copiilor și are abilități speciale de comunicare și interacțiune cu aceștia. Prin abordarea blândă și prietenoasă, medicul pedodont contribuie la construirea unei relații de încredere între copil și medicul stomatolog, reducând astfel anxietatea și teama de tratament dentar.
  • Promovarea obiceiurilor de igienă orală sănătoase: Medicul pedodont oferă sfaturi și instrucțiuni privind periajul corect al dinților, utilizarea corectă a aței dentare și importanța unei alimentații echilibrate pentru menținerea sănătății dentare. Aceste obiceiuri formate în copilărie au un impact semnificativ asupra sănătății orale pe termen lung.
  • Tratament specializat pentru nevoile copiilor: Medicul pedodont are expertiză în anatomia și dezvoltarea dentară specifică copiilor și oferă tratament specializat, adaptat vârstei și nevoilor fiecărui copil. Aceste tratamente pot include sigilarea dinților, obturații, tratamente pulpare sau chiar ortodontie interceptivă.

 

 

Serviciile oferite de medicul pedodont la Clinica Stomatologică Dr. Octavian Honciu Buzău :

 

La Clinica Stomatologică Buzău Dr. Octavian Honciu, medicul pedodont oferă o gamă completă de servicii specializate în stomatologia pediatrică. Iată câteva dintre acestea:

  • Consultații și evaluări dentare regulate pentru copii: Medicul pedodont realizează consultații periodice și evaluări ale stării de sănătate orală a copilului, identificând eventualele probleme și oferind soluții de tratament adecvate.
  • Program de igienizare și prevenție: Medicul pedodont efectuează igienizări profesionale, îndepărtând placa bacteriană și tartrul, și aplică sigilări dentare pentru a proteja dinții de carii.
  • Tratamente dentare specifice copiilor: Medicul pedodont oferă tratamente conservatoare, precum obturații și tratamente pulpare, cu accent pe confortul și siguranța copilului.
  • Urgențe dentare: Medicul pedodont de la Clinica Stomatologică Dr. Octavian Honciu oferă asistență în caz de urgențe dentare, cum ar fi traumatisme dentare sau durere intensă.

 

Îngrijirea dentară adecvată în copilărie are un impact semnificativ asupra sănătății orale pe termen lung. Pedodontia joacă un rol crucial în educarea copiilor și a părinților cu privire la igiena orală corectă și promovarea obiceiurilor sănătoase. Medicul pedodont oferă tratament specializat și personalizat, contribuind la creșterea încrederii copiilor în procesul de îngrijire dentară. La Clinica Stomatologică Dr. Octavian Honciu din Buzău, puteți beneficia de servicii de stomatologie pediatrică de înaltă calitate, asigurate de un medic pedodont experimentat și dedicat.